Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Manifestaţie paşnică în faţa primăriei Cahul: ”Vrem să muncim”

Nu vor decât să muncească! Mai multe persoane au manifestat, în faţa primăriei din Cahul, pentru a-şi cere dreptul de a fi lăsaţi să lucreze. Manifestanţii, proprietari sau lucrători ai firmelor ce îşi desfăşoară activitatea în centrele comerciale, stau de mai bine de două luni şi spun că nu mai au cu ce să îşi întreţină familiile.  

Manifestaţia a fost paşnică. Participanţii, având măşti de protecţie şi repectând distanţa fizică, nici măcar nu au scandat lozinci. Aveau în mâini pancarte pe care scria că vor respectarea dreptului la muncă, garantat de Constituţie.

„Este un strigat la situatia creata si rugam ca cei din parlament sa ne auda. Nu este iesit din comun. Dorim sa lucram. Este dreptul nostru”.

„Vrem să muncim. Două luni am stat acasă cu copiii, două luni fără muncă”.

Cei mai mulţi dintre manifestanţi lucrează în centrele comerciale care au fost închise imediat ce a fost anunţată starea de urgenţă pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Deşi pe 15 mai au fost luate măsuri de ralaxare a restricţiilor, centrele comerciale au rămas închise.

„Eu si sotia suntem la un centru comercial si e singurul venit in familie. Fiind ambii angajati acolo, stam a treia luna acasa”.

„ Avem activitate comercială, întreprindere individuală. Noi, până acum, achităm impozite. Două luni nu am lucrat, dar am achitat impozitele pentru lunile martie şi aprilie, am achitat chiria, dar nimic nu s-a făcut pentru noi.”

Manifestanţii au declarat că vor organiza acţiuni similare de protest şi în zilele următoare.
 
Similare
RECOMANDĂRI