Mărfuri de peste 800 de mii de lei şi 12 monede confecţionate dintr-un metal asemănător aurului au fost reţinute de funcţionarii vamali
Sursa foto:customs.gov.md Vizualizari:

Mărfuri de peste 800 de mii de lei şi 12 monede confecţionate dintr-un metal asemănător aurului au fost reţinute de funcţionarii vamali

Cinci tentative de trafic ilicit cu diverse mărfuri nedeclarate, în cantităţi comerciale, estimate la peste 800 de mii de lei au fost depistate de funcţionarii vamali.

Potrivit Serviciului Vamal, în trei cazuri, echipele mobile ale Vămii au reţinut articole vestimentare, încălţăminte şi alte mărfuri de larg consum de peste 600 de mii de lei. Bunurile erau transportate din Ucraina şi Turcia, fără acte de provenienţă sau acte confirmative de achitare a drepturilor de import aferente. Acestea urmau să fie vândute ilegal pe pieţele din Republica Moldova.

Într-un alt caz, obiectul documentării îl constituie 12 monede confecţionate dintr-un metal asemănător aurului, care datează din perioada anilor 1863-1935, descoperite pe aeroportul din Chişinău, în bagajul unui pasager al cursei Chişinău-Istanbul. Articolele numismatice au fost reţinute şi urmează a fi transmise, pentru expertiză, Muzeului Naţional de Istorie a Moldovei.


Sursa: customs.gov.md

Un alt caz a fost identificat la punctul de trecere Leuşeni, pe sensul de intrare în ţară. Vameşii au descoperit utilaj şi consumabile medicale, în valoare de aproximativ 200 de mii de lei, într-un autocar ce se deplasa din Germania spre Republica Moldova.

Cercetările sunt continuate de subdiviziunile specializate ale Vămii în vederea stabilirii tuturor circumstanţelor şi întreprinderii măsurilor legale ce se impun.

Similare
RECOMANDĂRI