Maşinile cu numere străine, verificate minuţios în punctele de trecere a frontierei
Sursa foto:INSP Vizualizari:

Maşinile cu numere străine, verificate minuţios în punctele de trecere a frontierei

De astăzi, la acţiunea INSP privind sancţionarea şoferilor cu maşinile înregistrate în alte state, care se eschivează de la răspunderea contravenţională, după ce au comis mai multe încălcări în trafic pe teritoriul Republicii Moldova se alătură angajaţii Administraţiei de Stat a Drumurilor, anunţă Inspectoratul Naţional de Securitate Publică al IGP.

Ei vor verifica dacă conducătorii de automobile au vinieta achitată conform legislaţiei.

Pe parcursul lunii septembrie, în toate punctele de trecere a frontierei conducătorii vehiculelor cu numere străine sunt verificaţi la fel de strict ca orice alt şofer al unui vehicul înmatriculat în Republica Moldova.

Şoferii care vor avea încălcări comise anterior şi încă neachitate amenzile vor avea posibilitatea de a le plăti pe loc, la sucursalele bancare dislocate pe teritoriul punctelor de trecere. Procedura de documentare a unei contravenţii va dura doar câteva minute.

„Solicităm conducătorii vehiculelor înregistrate în alte state să verifice preventiv dacă nu au înregistrate încălcări la camerele de supraveghere a traficului rutier. În acest sens vă puteţi adresa oricărui echipaj de patrulare şi veţi fi imediat verificat în baza de date. Subliniem că scopul acţiunii este de a responsabiliza conducătorii auto să respecte cu stricteţe RCR”, menţionează INSP.

În perioada lunilor mai - august ale acestui an Inspectoratul Naţional de Securitate Publică a înregistrat peste 4.800 de încălcări rutiere comise de către şoferii cu autovehiculele înmatriculate în străinătate.
Similare
RECOMANDĂRI