Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Medicamente în valoare de 2,6 milioane de lei, donate de o companie din Ungaria

O compania farmaceutică a donat astăzi un lot de medicamente pentru tratamentul osteoporozei şi hipertensiunii arteriale. Este un ajutor imens pentru 163 de beneficiari ai Centrului de Plasament pentru Persoane Vârstnice şi Persoane cu Dizabilităţi din Chişinău. Deşi medicii le-au prescris medicamentele, bătrânii nu aveau bani să le cumpere.

Din anul 1992, Natalia suferă de o boală a oaselor. Femeia de 58 de ani nu a luat niciodată un medicament eficient pentru tratament.
 
Ilie Ţihon are 80 de ani şi suferă de mai multe boli. Bărbatul recunoaşte că medicamentele donate îi vor fi de mare ajutor.
 
Medicamentele vor fi distribuite şi la alte trei internate psiho-neurologice din Bădiceni, Cocieri şi Brânzeni. În toate aceste instituţii trăiesc 950 de oameni.
 
Astăzi, în farmacii, preţul unui medicament pentru osteoporoză costă aproape 265 de lei şi cel pentru hipertensiune aproximativ 120 de lei. Donaţia a fost făcută de o companie farmaceutică din Ungaria.

Osteoporoza afectează cam 80% dintre femeile cu vârsta de peste 50 ani. Boala poate duce la fracturarea oaselor şi la invaliditate precoce. Şi bolile de inimă sunt o problemă, iar anul trecut, în Republica Moldova, au fost înregistrate peste 570 de mii de persoane cu hipertensiune arterială.
Similare
RECOMANDĂRI