Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Medicii din R. Moldova au fost instruiţi cum să salveze copiii în cazul unui stop respirator

Unu din cinci copii, de până la 5 ani, moare acasă din cauza unui unui stop respirator. Pentru a le salva viaţa, medicii au la dispoziţie doar câteva minute. Metoda de intervenţie, aparatura medicală şi medicamentele pot contribui decisiv într-o astfel de misiune. Pentru a rezolva problemele, 270 de medicii din Republica Moldova au fost instruiţi cum să intervină rapid în cazul urgenţelor respiratorii la copii.

Respectând aceste reguli, oricine poate ajuta un copil să respire din nou. Medicii trag un semnal de alarmă şi spun că, de la naştere şi până la vârsta de cinci ani, cea mai frecventă cauză a îmbolnăvirilor şi a deceselor este legată de oprirea respiraţiei. Uneori, 30 de secunde sunt decisive pentru o intervenţie salvatoare.

Dacă nu s-a intervenit corect şi copilul a făcut stop respirator, moartea poarte survini în câteva minute. Ministerul Sănătăţii a identificat mai multe probleme.
 
Din acest motiv, în perioada 21 noiembrie şi până astăzi, au fost organizate cursuri la care medicii au fost învăţaţi să acţioneze rapid şi corect în situaţii de urgenţă.

Cursurile de instruire au la bază protocoalele internaţionale şi s-au desfăşurat în Chişinău şi alte zece localităţi din Republica Moldova.
Similare
RECOMANDĂRI