Membrii unui grup criminal organizat, plasaţi în arest pentru punerea în circulaţie a valutei străine false. A fost prevenită punerea în circulaţie a peste 60 mii EUR
Sursa foto:procuratura.md Vizualizari:

Membrii unui grup criminal organizat, plasaţi în arest pentru punerea în circulaţie a valutei străine false. A fost prevenită punerea în circulaţie a peste 60 mii EUR

În cadrul unui dosar penal, procurorii PCCOCS, de comun cu angajaţii Direcţiei investigaţii criminalitate organizată a INI al Inspectoratului General al Poliţiei (IGP), precum şi ai Direcţiei asistenţă operativă a IGP şi BPDS „Fulger” au reţinut în flagrant, cu plasarea ulterioară în arest, trei persoane, membri ai unui grup criminal organizat, specializat în punerea în circulaţie a bancnotelor false.

În rezultatul acţiunilor de anchetă a fost posibilă realizarea achiziţiei de control a unui lot în valoare de 5 mii euro în bancnote false cu nominalul a câte 500 euro. Ulterior, la a doua tranzacţie, au fost depistate şi ridicate alte 116 bancnote false cu acelaşi nominal de 500 euro (în total, 63 mii euro falşi).

Rezultatul măsurilor speciale de investigaţii indică asupra activităţii criminale a unui grup mai larg de persoane, bine organizat, care intra în posesia valutei străine contrafăcute, inclusiv dolari americani, pe care îi introduceau în Republica Moldova, unde îi puneau în circulaţie.

În rezultatul percheziţiilor, oamenii legii au mai depistat arme, muniţii deţinute ilegal, obiecte de preţ, precum şi mijloace financiare, care au fost ridicate şi supuse expertizelor.

Este de menţionat că, deşi procurorii, în baza probatoriului şi circumstanţelor din dosar, au ajuns la concluzia că în privinţa tuturor celor trei persoane identificate la moment există temei de arestare preventivă (înaintând în acest sens demersuri judecătorilor de instrucţie), măsurile aplicate au fost diferite, astfel încât persoana de gen feminin, care avea rolul de a identifica potenţiali cumpărători ai valutei străine şi a o pune în circulaţie, a fost plasată în arest la domiciliu – hotărâre care a fost contestată de către procurori.

Reiterăm că învinuiţii sunt doi bărbaţi şi o femeie, cu vârste cuprinse între 30 şi 47 de ani, care au fost anterior judecaţi pentru alt gen de infracţiuni. Pentru fapta de care sunt învinuiţi acum, legea penală prevede pedeapsa cu închisoarea pentru un termen de la 7 la 15 ani.
Similare
RECOMANDĂRI