Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Memoria celui de-al Doilea Război Mondial este actuală în localităţile din Valea Prutului

Valea Prutului e plină de poveşti din perioada tristă a comunismului. Un grup de cercetători a iniţiat un proiect în această zonă abandonată şi a vorbit cu localnicii. Le-a notat problemele şi vor fi transmise autorităţilor. Rezultatele proiectului „Memorie, identitate şi comunitate - studii de istorie orală pe Valea Prutului în România şi Republica Moldova”, au fost prezentate astăzi la Chişinău.

Memoria celui de-al Doilea Război Mondial este actuală în localităţile din Valea Prutului. Propaganda comunistă a influenţat oamenii, a construit imagini artificiale şi false ale inamicului.
 
Localnicii din Valea Prutului au nevoie de reluarea colaborărilor economice. Târgurile de altădată, pline cu mărfuri, s-au transformat în magazine sărăcăcioase.
 
Problemele locuitorilor din Valea Prutului vor fi prezentate într-un eveniment dedicat, la Bucureşti, pentru a fi auzite şi de autorităţi.

După ce au ascultat poveştile, elevii care studiază turismul s-au gândit şi la idei de afaceri.
 
Cercetătorii au realizat 110 interviuri ce vor fi folosite pentru studii ştiinţifice. Proiectul este finanţat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni.
Similare
RECOMANDĂRI