Sursa foto:captura foto Vizualizari:

Microbuzele şi taxiurile din Chişinău, verificate. Ce încălcări au fost depistate

Oamenii legii au efectuat verificări la firmele de,,Taxi”, cât şi a transportului public care prestează servicii de transport a călătorilor din municipiul Chişinău. Acţiunile poliţiştilor au drept scop responsabilizarea conducătorilor auto şi a administratorilor, întru verificarea stării tehnice a unităţilor de transport cât şi respectarea măsurilor de control şi combatere a infecţiei cu COVID-19.

Astfel pe parcursul a două zile poliţiştii au verificat circa 80 de unităţi de transport: trolebuze, microbuze şi taxi-uri. În urma acţiunilor  desfăşurate, poliţiştii  au depistat 72 de conducători care au admis mai multe încălcări cum ar fi: defecte tehnice în sistemul de frânare sau în mecanismul de direcţie, în dispozitivele de iluminare ori de semnalizare, exploatarea vehiculelor reutilate fără autorizaţia de rigoare, amplasarea neautorizată pe vehicule a publicităţii. În privinţa a 63 de conducători care au admis astfel de încălcări au fost întocmite procese verbale.

Totodată în cadrul raziilor desfăşurate de către poliţişti în traficul rutier au fost depistaţi 15 conducători auto, care în timpul transportării călătorilor le lipseau masca de protecţie, astfel fiind încălcate măsurile de siguranţă care sunt impuse de către autorităţi întru neadmiterea răspândirii virusului COVID-19. Şoferilor le-au fost întocmite procese verbale în conformitate cu prevederile art. 76/1 Cod Contravenţional. 

Similare
RECOMANDĂRI