Mii de cetăţeni, informaţi de salvatori despre pericolul situaţiilor de risc în cazul nerespectării regulilor antiincendiare
Sursa foto:dse.md Vizualizari:

Mii de cetăţeni, informaţi de salvatori despre pericolul situaţiilor de risc în cazul nerespectării regulilor antiincendiare

În ultima perioadă angajaţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au evaluat riscul de producere a incendiilor la 2238 case de locuit. Specialiştii au informat oamenii din localităţile din R. Moldova despre pericolul situaţiilor de risc în cazul nerespectării regulilor antiincendiare la exploatarea surselor de încălzire, a aparatelor electrice, dar şi a instalaţiilor alimentate cu gaze naturale.

În cadrul Campaniei de prevenire a incendiilor desfăşurate de IGSU, specialiştii au ajuns în mai multe sate din Republica Moldova şi au comunicat cu 6659 de persoane despre necesitatea respectării regulilor de protecţie contra incendiilor.

Angajaţii IGSU i-au îndemnat pe oameni să nu supraîncălzească sobele şi să verifice coşurilor de fum înainte de exploatare. Pentru a evita izbucnirea incendiilor, focul din sobă trebuie stins pe noapte, iar încăperile aerisite. Mai mult, în vederea prevenirii riscurilor de producere a arderii în locuinţe şi intoxicării cu monoxid de carbon,  salvatorii au efectuat evaluarea stării de funcţionare  a 1160 sobe  şi canale de evacuare a fumului.

De la începutul sezonului rece au fost verificate aproape 32 mii case de locuit din toată ţara, iar 83847 de oamenii au aflat mai multe informaţii utile despre bazele securităţii vieţii.
Similare
RECOMANDĂRI