Mii de persoane, instruite de salvatori privind riscurile de producere a incendiilor. Atenţionările IGSU
Sursa foto:dse.md Vizualizari:

Mii de persoane, instruite de salvatori privind riscurile de producere a incendiilor. Atenţionările IGSU

Angajaţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au vizitat peste 3000 de gospodării din R. Moldova pentru a le vorbi oamenilor despre riscurile de producere a incendiilor în cazul nerespectării regulilor antiincendiare.

Pompierii au îndemnat oamenii să fie atenţi la exploatarea surselor de încălzire, să aerisească bine încăperile şi să stingă focul din sobă pe parcursul nopţii.

Specialiştii au împărţit pliante în care sunt indicate cele mai importante reguli şi ce trebuie să întreprindă oamenii pentru a evita situaţiile de risc.

În total în ultimele 5 zile ale anului 2020, salvatorii au instruit 9581 de persoane din localităţile rurale şi au evaluat starea a 1783 sobe şi canale de evacuare a fumului. Oamenii au avut parte de recomandări utile la capitolul bazelor securităţii vieţii.

Acţiunile angajaţilor IGSU au loc în cadrul „Campaniei de prevenire a incendiilor şi intoxicaţiilor cu monoxid de carbon” care se desfăşoară în localităţile din R. Moldova în perioada rece a anului.

Potrivit  Inspectoratului de la lansarea Campaniei a fost efectuată evaluarea riscului de incendiu la 29596 case  de locuit, unde au fost instruiţi în domeniul respectării regulilor antiincendiare peste 77 mii de oameni.  
Similare
RECOMANDĂRI