Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Mii de tone alimente contrafăcute sunt vândute în toată Europa. Printre cele mai falsificate sunt tonul, mierea, uleiul de măsline

Carne injectată cu saramură şi coloranţi, vinuri şi sucuri de fructe îndoite cu apă şi pline de chimicale, miere făcută din zahăr şi sirop de porumb. Sunt doar câteva dintre alimentele cel mai des falsificate care ajung în cantităţi mari în magazinele din Europa şi din România. Goana după profit îi determină pe tot mai mulţi producători de alimente să pună în pericol siguranţa consumatorilor, arată statisticile europene.

Tonul este unul dintre peştii preferaţi ai românilor. Puţină lume ştie însă că în magazine se vinde şi carne veche care a fost injectată cu substanţe chimice doar ca să pară proaspătă. Anual, frauda depăşeşte 200 de milioane de euro la nivelul Uniunii Europene, arată un raport.

Lista produselor falsificate este însă mult mai lungă. În magazine ajung cărnuri, vinuri, sucuri, miere, lapte şi ulei de măsline care pun în pericol sănătatea, arată un raport al uneia dintre cele mai prestigioase companii de audit în industria alimentară.

Specialiştii vă recomandă să fiţi atenţi ce alimente cumpăraţi. Un preţ prea mic nu poate garanta întodeauna un produs de calitate.

Autorităţile europene au descoperit 178 de cazuri de fraudă în care au fost implicaţi producătorii din industria alimentară, numai anul trecut. Fenomenul are însă o amploare mult mai mare, estimează specialiştii în siguranţa alimentară.

Similare