Misiunea Socială Diaconia lansează campania de Crăciun: „În braţele mamei. De Crăciun creează propriul scenariu de fapte bune”
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Misiunea Socială Diaconia lansează campania de Crăciun: „În braţele mamei. De Crăciun creează propriul scenariu de fapte bune”

Pentru al XI-lea an consecutiv, în preajma sărbătorilor de iarnă, Misiunea Socială „Diaconia” lansează campania de Crăciun „În braţele mamei”.

Campania este o ocazie să ne unim eforturile pentru a susţine mamele minore, mamele din familii social-vulnerabile, mamele rămase singure, care sunt asistate în cadrul Programului „În braţele mamei”, dar şi de a oferi şansa fiecărui copil de a creşte alături de mamă.
 
Izolarea în contextul pandemiei COVID-19 devine tot mai gravă, iar provocările cu care se confruntă aceste mămici sunt şi mai mari, dar echipa este 24/24 alături de ele şi depune tot efortul pentru a le sprijini în parcursul lor de a-şi reconstrui viitorul.
 
 „Perioada sărbătorilor de iarnă este o ocazie de a ne reîntoarce în copilăria noastră şi de a ne bucura de fiecare dar pe care îl oferim celor dragi. De Sfântul Nicolae oferim dulciuri iar de Crăciun, umplem traista colindătorilor care vestesc naşterea lui Isus cu bunătăţi. În acest an, în cadrul Campaniei de Crăciun, Diaconia vine la Dumneavoastră în rol de colindător în numele copiilor pe care îi asistă în Programul „În Braţele Mamei”.

Izolarea şi restricţiile actuale au pus o şi mai mare povară pe umerii femeilor care au rămas singure, doar cu copiii în braţe. Din această cauză, numărul celor care ne solicită ajutor este într-o creştere permanentă.

Vă încurajăm să veniţi cu propriul aport de imaginaţie în a face bine, pentru că împreună putem realiza adevărate miracole.”, Igor Belei, Director Executiv al Diaconiei
 
Ca urmare a nevoilor apărute, în 2022, Diaconia şi-a propus să extindă portofoliul de servicii oferit copiilor şi părinţilor acestora, pentru a da o şansă în plus la o viaţă decentă. Astfel, intenţionează ca în cadrul Programului „În Braţele Mamei” să deschidă un nou serviciu:
  • Prima Creşă pentru copiii de vârstă fragedă (6 luni).
Acesta va fi locul unde copii vor avea un mediu optim de creştere. În acelaşi timp, părinţii lor vor putea să muncească sau să-şi continue studiile pentru a-şi asigura o viaţă demnă, fără a fi obligaţi să supravieţuiască din ajutoare şi alocaţii.
 
Toţi cei care doresc să dăruiască ceva micuţilor din Centrul Maternal îşi pot organiza propriul scenariu de fapte bune.
 
Vezi 5 idei de implicare:
  • Dăruieşte-ţi ziua ta de naştere pentru copilaşii din Centrul Maternal;
  • Organizează o cină caritabilă şi colectează fonduri pentru susţinerea centrului;
  • Comandă felicitări de Crăciun speciale;
  • Organizează o colectă în echipă şi devină Moş Crăciun pentru copilaşii din program;
  • Donează fonduri :
Cu 5500 lei asiguraţi o lună de asistenţă complexă pentru un cuplu mamă – copil sau o lună de alimentaţie pentru copiii de la Creşă.
 
Cu 250 lei oferiţi o zi de asistenţă pentru un cuplu mamă – copil sau o zi de alimentaţie pentru copiii de la Creşă.
Donează prin edonaţii, platforma Patreon sau  prin terminalele de plată MMPS şi QIWI, Netto Pro, Run Pay.
La fel, pe parcursul Campaniei, graţie partenerilor media de proiect, susţinătorii campaniei vor avea ocazia să cunoască poveştile de viaţă impresionante ale unor mame, care actualmente sunt ajutate să depăşească situaţia de criză.
 
În 2021 Diaconia a ajuns la cei 10 ani de funcţionare a Centrului Maternal, în care a reuşit să ofere siguranţă şi căldură pentru 153 cupluri mamă-copil aflate în situaţie de criză. În acest an, 25 mame au primit asistenţă rezidenţială. Pentru fiecare caz echipa asigură soluţionarea completă: de la prevenirea abandonului, până la reintegrarea în comunitate.
Similare
RECOMANDĂRI