Monede noi jubiliare şi comemorative, puse în circulaţie de BNM
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Monede noi jubiliare şi comemorative, puse în circulaţie de BNM

Banca Naţională a Moldovei pune în circulaţie, începând cu 10 decembrie, două monede jubiliare şi comemorative ca mijloc de plată şi în scop numismatic. Este vorba despre o monedă din argint, cu valoarea nominală de 50 de lei, care va completa seria de monede „Locaşuri sfinte”.

Potrivit Băncii Naţionale, moneda este dedicată aniversării a două centenare de la întemeierea Bisericii „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Chişinău – monument de arhitectură de importanţă naţională, introdus în Registrul monumentelor de istorie şi cultură a municipiului Chişinău.

Concomitent, este inaugurată o serie nouă de monede: „Domni ai Ţării Moldovei”, care va fi deschisă cu moneda comemorativă din argint cu valoarea nominală de 50 de lei dedicată lui Bogdan Întemeietorul – Domnitor al Moldovei. Noua serie vine să ilustreze etapele constituirii statului medieval şi evoluţia domniilor în Ţara Moldovei.

Tirajul pieselor constituie 300 de exemplare fiecare. Monedele jubiliare şi comemorative, ambalate în capsule de metacrilat transparent şi cutii de prezentare, sunt însoţite de certificate de autenticitate redactate în limbile română şi engleză, semnate de guvernatorul BNM.

Monedele jubiliare şi comemorative emise de Banca Naţională se comercializează prin intermediul băncilor licenţiate din Republica Moldova. Băncile licenţiate stabilesc în mod independent preţul de vânzare al monedelor jubiliare si comemorative, care va depăşi cu, cel mult, trei la sută preţul stabilit de Banca Naţională a Moldovei.
Similare
RECOMANDĂRI