Mortalitatea în Republica Moldova a crescut cu 1,2%. Din cauza căror boli mor cel mai des moldovenii
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Mortalitatea în Republica Moldova a crescut cu 1,2%. Din cauza căror boli mor cel mai des moldovenii

În anul 2018, în Republica Moldova au decedat 37 200 de persoane, ceea ce este cu 432 (1,2%) mai mult decât în anul precedent.

Potrivit Biroului naţional de Statistică, cele mai multe decese au drept cauză bolile aparatului circulator - 58,1%, urmate de tumori maligne - 16,6%, bolile aparatului digestiv - 9,1%, accidentele, intoxicaţiile şi traumele - 6,1% şi bolile aparatului respirator - 4,2%.

Mortalitatea masculină, specificată pe cauze de deces, diferă de cea feminină. "Supramortalitatea masculină" a fost de 3,6 ori mai mare în cazul accidentelor, intoxicaţiilor şi traumelor; de 2,3 ori - în cazul bolilor aparatului respirator şi de 1,3 ori - în cazul tumorilor. "Supramortalitatea feminină" s-a înregistrat numai în cazul bolilor aparatului circulator - de 1,3 ori.

Cele mai multe cazuri de deces din cauza bolilor aparatului circulator au fost înregistrate în raionul Hînceşti - 849. În raionul Orhei au fost înregistrate cele mai multe decese din cauza tumorilor (204), a bolilor aparatului digestiv (180), din cauza accidentelor, intoxicaţiilor şi traumelor (116). În raionul Ungheni a fost înregistrat cel mai mare număr de decese din cauza bolilor aparatului respirator (85).
 
Similare
RECOMANDĂRI