Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Moş Crăciun există. În spatele lui stau sute de spiriduşi basarabeni stabiliţi împreună cu părinţii lor în străinătate

Moş Crăciun există. În spatele lui stau sute de spiriduşi basarabeni stabiliţi împreună cu părinţii lor în străinătate. Mai mulţi copii din diaspora au pregătit şi în acest an, sute de cadouri pe care le trimit copiilor din familii social vulnerabile din Republica Moldova. Ei şi-au propus în acest fel, să-i bucure pe copiii nevoiaşi şi să le încălzească sufletele în ajunul sărbătorilor de iarnă.

Darurile, ce vor ajunge la copiii din Republica Moldova, au fost pregătite cu multă dragoste de semenii lor din străinătate. Părinţii îşi învaţă copiii de mici să fie darnici şi să facă pe cineva fericit. Familia Ţîmbalari, stabilită în Franţa, a împachetat frumos fiecare cadou oferit din inimă.

"Am pregătit un cadou pentru fetiţe din Moldova. – Dar de ce? – Pentru că sunt copii la Moldova care nu au haine, nu au jucării, nu au mâncare şi am făcut o surpriză pentru o fetiţă. Dar de ce vreţi să le pregătiţi acest cadou pentru copii? – Ca să aibă bucurie de Crăciun".

Viorica Ţîmbalari este şi fondator al organizaţiei "Papilon Dor", iar anul trecut a lansat campania "Cutia cu daruri de Crăciun". În 2019 a reuşit să împlinească visele a 450 de copii, iar cadourile din acest an, sunt deja pregătite pentru a fi expediate.  În Franţa sunt 20 de puncte de colectare la care basarabenii pot lăsa cadouri.

VIORICA ŢÎMBALARI, fondator al organizaţiei "Papillon-d'Or": "Mai avem încă o lună de colectare şi suntem la peste 200 de cutii, darurile sunt repartizate în aproximativ toate raioanele Republicii Moldova unde avem voluntari.  S-a alăturat campaniei nostre şi Luxemburgul, Portugalia, Spania, Italia".
 
O altă campanie numită "Santa's bag", a prins viaţă în Statele Unite ale Americii. Iniţiativa îi aparţine familiei Iacob. Acestă campanie a unit basarabenii din Pensilvanya, Florida, California, Colorado, Washington State şi New York. Marta Iacob spune că a fost o plăcere când toate darurile au fost adunate şi împachetate. 60 de cutii cu ghiozdane, în care au fost puse cu mare grijă dulciuri, jucării şi rechizite, sunt gata să ajungă la copiii nevoiaşi din Republica Moldova. Deşi, transportarea a costat sute de dolari, donatorii sunt fericiţi că pot face 300 de copii să zâmbească.

VICTORIA MOROZOV, basarabeancă stabilită în SUA: "S-a mobilizat întreaga comunitate nu doar din Chicago, dar şi din alte state din SUA. Au colectat 300 de cadouri care mâine urmează să plece din SUA şi să ajungă în câteva săptămâni în Moldova.  Pentru ca de sărbătorile de iarnă 300 de copii din familiile social vulnerabile să fie fericiţi, să beneficieze de întâlnirea cu Moş Crăciun şi să primească emoţii pozitive".

Organizatorii campaniilor de oferire a cadourilor pentru copiii nevoiaşi din Republica Moldova, spun că oricine poate participa la acţiunile de colectare a darurilor şi aduce bucurii celor mici din familiile social-vulnerabile.
Similare
RECOMANDĂRI