Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Multe universităţi şi-au reluat activitatea în sistemul mixt şi au făcut un orar special pentru a evita aglomerarea sălilor de curs

Studenţii au revenit în amfiteatre. Dar nu vin la cursuri în fiecare zi. Multe instituţii de învăţământ superior şi-au reluat activitatea în sistemul mixt şi au făcut un orar special pentru a evita aglomerarea sălilor de curs. Se predă în continuare în mediul online iar studenţii spun că vor ave nevoie de timp să se adapteze cu schimbările.

La Universtitatea Tehnică a Moldovei studenţii au venit la cursuri după ce în primele două săptămâni au făcut doar lecţii online. Regulile de prevenire a infecţiei sunt deja bine cunoscute. 

LUDMILA PECA, rector: "Le putem combina pe ambele  şi acum prezenţa care o facem prin QR cod şi parolă nu este o problemă: Sunt prezenţi, dar foarte activi".

Studenţii vin în special la practică şi seminarii. Au fost elaborate  metode prin care să se evite aglomeraţia în universitate. 

ANA ŢURCANU, prodecan: "La orar de exemplu să nu fie gropările prea multe au fost create QR coduri se aproapie, scanează şi se îndepărtează ca să poată verifica orarul, să vadă auditoriul: S-au făcut marcaje în auditorii pentru a şti unde să se aşeze. La sfârşitul fiecărăi ore se păreseşte încăperea".

Din cauza pandemiei, în căminele studenţeşti s-au făcut cazări la 35% din capacitate. De la inceputul şcolii, 8 studenţi şi şapte profesori au fost confirmaţi pozitiv la Covid-19. 
Similare
RECOMANDĂRI