Municipalităţile din România pot solicita finanţare pentru Wi-Fi gratuit în spaţiile publice
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Municipalităţile din România pot solicita finanţare pentru Wi-Fi gratuit în spaţiile publice

Comisia Europeană lansează prima cerere de proiecte prin programul "WiFi4EU", prin care şi municipalităţile din România vor putea solicita finanţare pentru instalarea de puncte de acces public şi gratuit la internet wireless. În această rundă vor fi acordate bonuri valorice de 15.000 euro fiecare pentru primele 2.800 de municipalităţi. Vor fi distribuite minimum 15 bonuri pentru fiecare stat-membru în parte pe baza principiului „primul sosit, primul servit”.

Pentru a solicita finanţare, municipalităţile trebuie să urmeze câţiva paşi simpli:

  • să fie deja înregistrate pe platforma online wifi4eu.eu, sau să se înregistreze aici (link is external)până în 7 noiembrie, ora 14.00;
  • odată cu deschiderea oficială a cererii de proiecte, în perioada 7 noiembrie ora 14.00 – 9 noiembrie ora 18.00, să se conecteze şi să depună candidatura pe wifi4eu.eu(link is external);
  • având în vedere interesul foarte ridicat pentru program, selecţia se va face pe principiul „primul sosit, primul servit”, motiv pentru care candidatura trebuie depusă cât mai rapid în intervalul respectiv.

Până acum, la nivelul Uniunii Europene, s-a înscris una din cinci municipalităţi. În următorii doi ani, vor mai urma alte trei cereri de proiecte.

Bonul valoric poate fi utilizat pentru instalarea de puncte de acces gratuit la Wi-Fi în spaţii publice precum parcurile, pieţele şi clădirile publice, bibliotecile, muzeele şi centrele de sănătate, peste tot în Europa. În total, până în 2020, vor fi alocate 120 milioane de euro pentru până la 8.000 de municipalităţi din UE.

Reţele finanţate prin WiFi4EU vor fi gratuite, fără publicitate şi nu vor colecta date cu caracter personal. Finanţarea va fi acordată numai reţelelor care nu se vor suprapune cu oferte gratuite, publice sau private, deja existente şi cu o calitate similară în acelaşi spaţiu public.

Similare
RECOMANDĂRI