Nereguli la comercializarea jucăriilor. Agenţia pentru Protecţia Consumatorilor a aplicat amenzi
Vizualizari:

Nereguli la comercializarea jucăriilor. Agenţia pentru Protecţia Consumatorilor a aplicat amenzi

Agenţia pentru Protecţia Consumatorilor şi Supravegherea Pieţei anunţă că a efectuat mai multe controale inopinate privind respectarea cerinţelor legislaţiei în vigoare, la agenţii economici care comercializează jucării. Inspectorii au depistat mai multe nereguli şi au aplicat amenzi.

Potrivit bizlaw.md, în urma controalelor s-au stabilit următoarele nereguli:

  • expunerea în comercializare a produselor în lipsa informaţiei complete pentru consumatori privind ţara producătoare, producătorul, denumirea importatorului, precum şi lipsa informaţiei în limba de stat, privind măsurile de precauţie şi modul de utilizare;
  • comercializarea jucăriilor pentru copii supuse evaluării conformităţii obligatorii, în lipsa declaraţiei de conformitate (lipsa rapoartelor de încercări la indicii de inofensivitate).

Potrivit Agenţiei, companiile care au admis încălcări s-au ales cu:

  • şase procese-verbale cu privire la contravenţie în baza Codului Contravenţional al Republicii Moldova;
  • trei prescripţii de interzicere a comercializării loturilor de produse pentru 33.827 bucăţi în sumă totală de 636.628 lei;
  • trei prescripţii de înlăturare a neconformităţilor;

Controlului au fost supuşi comercianţii jucăriilor cu roţi: trotinete, biciclete, jucării cu împlutură moale, păpuşi, jocuri de mese, jucării din mase plastice.

Similare
RECOMANDĂRI