Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Noi detalii despre mercenarul rus care a fugit de pe Aeroportul Internaţional Chişinău

Un mercenar rus a fugit de pe Aeroportul Internaţional Chişinău, după ce i-ar fi fost interzisă intrarea pe teritoriul Republicii Moldova. Poliţia de Frontieră susţine că incidentul a avut loc aseară, iar bărbatul a evadat din aşa-zisa zonă sterilă a aeroportului. Astăzi, autorităţile de la Chişinău au anunţat că individul a fost prins de grănicerii ucraineni.

Mercenarul rus a ajuns la Chişinău la bordul unei aeronave de pe ruta Istanbul - Chişinău. Poliţia de Frontieră susţine că intenţia lui a fost clară de la început, aceea de a nu se supune regulilor şi a căutat metode de a fugi din aeroport, ceea ce a şi a reuşit.

Potrivit portalului de stiri deschide.md, individul ar fi profitat de neatenţia autorităţilor şi a spart un geam de la etajul doi, apoi a fugit într-o direcţie necunoscută. Numele acestuia este Denis Kovalenko, are 37 de ani şi este cetăţean al Federaţiei Ruse. A fost înrolat prin contract în Forţele Aeriene ale Federaţiei Ruse.

În timpul controlului documentelor, el a declarat poliţiştilor de frontieră că a venit în Republica Moldova ca turist. Ulterior a recunoscut că este militar de carieră şi a plecat să lupte în războiul din Ucraina. În valiza acestuia, s-au găsit mai multe ecusoane, o panglică a Sfântului Gheorghe şi o uniformă militară.

Oamenii legii au justificat evadarea prin faptul că în aşa-zisa zonă sterilă, activitatea de supraveghere a Poliţiei de Frontieră este limitată. Individul a fost prins azi de grănicerii ucraineni şi va fi predat autorităţilor din Republica Moldova.
Similare
RECOMANDĂRI