Noi echipamente pentru Centrul de Excelenţă în Securitatea Frontierei
Sursa foto:border.gov.md Vizualizari:

Noi echipamente pentru Centrul de Excelenţă în Securitatea Frontierei

Centrului de Excelenţă în Securitatea Frontierei i-a fost donat echipament de realitate virtuală, ce va fi utilizat în procesul de pilotare a proiectului  „Un viitor mai bun în rândul instituţiilor de învăţământ, ONG-urilor şi centrelor de tineret”, parte a programului „Eliminarea violenţei împotriva femeilor şi fetelor”, (implementat de către IDIS „Viitorul”, cu suportul UN Women Moldova şi cu sprijinul financiar al Suediei).

Scopul proiectului este de a contribui la promovarea relaţiilor şi a atitudinilor sănătoase şi, astfel, a sprijini prevenirea violenţei împotriva femeilor şi fetelor şi de a accelera schimbarea în societate, unde egalitatea de gen este respectată.

Instrumentul de Realitate Virtuală, va sprijini îmbunătăţirea cunoştinţelor cu privire la diferenţele dintre hărţuirea sexuală şi flirt, va duce la atitudini mai sănătoase şi la relaţii mai bune între semeni. Proiectul va promova importanţa înţelegerii momentului de a reacţiona, în calitate de martori, la cazurile de violenţă împotriva femeilor şi fetelor.

Totodată echipamentul de realitate virtuală poate fi folosit în continuare, cu elaborarea aplicaţiilor necesare, şi la alte unităţi de curs pentru a oferi o simulare a realităţii, astfel încât utilizatorul să poată căpăta impresia de prezenţă fizică, în anumite locuri reale, cât şi imaginare.

Similare
RECOMANDĂRI