Noroiul, mâzga şi gunoiul, problemele multor alei şi curţi de bloc din Chişinău.
Sursa foto:foto simbol Vizualizari:

Noroiul, mâzga şi gunoiul, problemele multor alei şi curţi de bloc din Chişinău.

Trăim într-un oraş cu pretenţii europene dar noroiul şi străzile desfundate ne trezesc la realitate. Primaria are mult de muncă pentru a face curăţenie şi anunţă că ar fi început renovarea aleilor, a trotuarelor şi parcurilor din Chişinău. Probleme sunt în curţile de bloc care deseori rămân împotmolite în noroi. Mulţi locatari se plâng dar lucrurile se mişcă anevoios fie din dezinteres fie din lipsa banilor.

E mult noroi, mâzgă şi gunoi pe unele alei şi curţi de bloc din Chişinău. Ne amintesc de uliţele desfundate de la ţară pe care cu greu te-ai încumenta să păşeşti. Locatarii de pe strada Kiev se plâng că nu mai suportă mizeria.

Copiii care locuiesc în blocurile din zonă nu pot folosi locurile de joacă decât vara, când nu plouă şi e uscat.

Pentru ajunge la acest teren la de joacă, atât copii cât şi părinţii, sunt nevoiţi să meargă prin noroi, aceştia  se plâng că acasă vin murdari. Deşi s-au depus plângeri la primărie, lucrurile nu se schimbă. 0.14

Ploaia de iarnă ne face viaţa şi mai grea. Noroiul ajunge pe străzi iar sutele de maşini îl duc prin tot Chişinăul.

Primarul general Ion Ceban recunoaşte că cele mai multe curţi de bloc din Chişinău au nevoie de reparaţii şi a cerut sprijinul locuitorilor.

În 2021, cetăţenii cu viza de reşedinţă în Chişinău vor plăti o taxă lunară de 10 lei, care va fi achitată odată în an, în luna noiembrie. Banii vor fi utilizaţi în special pentru reparaţia curţilor.
Similare
RECOMANDĂRI