Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Numărul cazurilor de abuz şi exploatare sexuală a minorilor în mediul online a crescut în timpul pandemiei

În timpul pandemiei de coronavirus a crescut îngrijorător numărul cazurilor de abuz şi exploatare sexuală a minorilor în mediul on-line. Oamenii legii semnalează că pedofilii profită de faptul că elevii au acces mai larg în mediul on-line pentru că învaţă de la distanţă. Astfel, folosesc noi metode de manipulare a minorilor. În aceste condiţii, poliţia îndeamnă insistent părinţii şi profesorii să ia măsuri pentru a proteja copiii.

Poliţia atrage atenţia că pedofilii se prezintă în mediul on-line drept persoane obişnuite, se împrietensc cu minorii, iar apoi se întâlnesc cu ei. În alte cazuri, obţin de la copii poze intime şi recurg la şantaj.

DANIEL MAZEPA, şeful Secţiei Activitate Poliţienească Comunitară a IGP: O necunoscută  ca să obţină sau banii sau contact fizic . merge la şantaj, dacă nu te întâlneşti cu mine. O să le postez public, dacă nu-mi trimiţi poze mai goale, mai detaliate o să vadă părinţii şi şcoala.  

Poliţia le recomandă părinţilor să aleagă cu grijă pozele copiilor pe care le postează pe platformele online, pentru a-i proteja de abuzuri sexuale.

SSINCRON  DANIEL MAZEPA, şeful Secţiei Activitate Poliţienească Comunitară a IGP: Noi muncim dar fară atenţionarea părinţilor educatorilor şi persoane responsabile de educaţia unui copil să avem success în această luptă şi prevenire.

Poliţia a anunţat că în acest an a deschis 170 de dosare penale pe cazuri de abuz sexual împotriva copiilor. Oamenii legii amintesc că asemenea tentative pot fi semnalate accesând platforma http://siguronline.md.
Similare
RECOMANDĂRI