Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Numărul mare de decese provocate de COVID-19 i-a determinat pe preoţii de la Mitropolia Basarabiei să oficieze o slujbă de pomenire

Numărul mare al deceselor provocate de Covid i-a determinat pe preoţii de la Mitropolia Basarabiei să oficieze o slujbă de pomenire a celor care au fost răpuşi de temutul virus. Slujitorii bisericii i-au îndemnat pe oameni să respecte măsurile sanitare, pentru a preveni apariţia unui nou val al pandemiei.

Slujba a fost oficiată de mai mulţi preoţi ai Mitropoliei Basarabiei, care s-au rugat pentru dispariţia pandemiei.

CONSTANTIN OLARIU arhidiacon, secretarul Mitropoliei Basarabiei: „De asemenea, s-a facut o slujba de parastas pentru cei adormiţi întru credinţă pentru cei care au fost răpuşu de această boală aducătoare de moarte. Să ai aibă grijă de sănătatea lor şi a celor din jur. Îi îndemnă pe toţi să susţină cadrele medicale.”

VICTOR GHIMPU, preot: „Rugaciunea pe care am citit-o pentru bolnavi, o citim la fiecare sfarsit de liturghie şi rugam bunul Dumnezeu pu ai intari pe cei care se afla in spitale, pu apropiaţii rudele şi pe medici pentru ai întări ca să facă o jertfire lasând acasa copii, familia.”

Preoţii de la Mitropolia Basarabiei sprijină vaccinarea anticovid, dar atrag atenţia că fiecare om e liber să procedeze aşa cum crede că e mai bine.

VICTOR GHIMPU, preot: „Părerea mea personală este că este bine să vaccineze.-Dumneavoastră v-aţi vaccinat? -Eu m-am vaccinat şi văd ca sunt bine, sănătos. Doamne ajută la toţi. Eu nu pot sa le spun oamenilor sa se vaccineze, oamenii sunt liberi arbitri.”

Rugăciunea pentru dispariţia pandemiei va fi citită la toate bisericile care se subordonează canonic Mitropoliei Basarabiei. De la începutul pandemiei, în Republica Moldova au murit peste 8900 de persoane infectate cu COVID-19.
Similare
RECOMANDĂRI