O companie turcă va construi şi repara peste 37 km de drum naţional
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

O companie turcă va construi şi repara peste 37 km de drum naţional

Două contracte pentru reconstrucţia unor sectoare ale drumului naţional M3 Porumbrei-Cimişlia şi construcţia drumului de ocolire a oraşului Comrat, cu o lungime totală de peste 37 km, au fost semnate astăzi, 11 septembrie, între Administraţia de Stat a Drumurilor şi compania turcă – ONUR Taahhut Tasimacilik Insaat Ticaret Ve Sanayi.

Pentru lucrări a fost alocată suma de 59, 4 milioane de euro, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Ministerului Economiei şi Infrastructurii.

Potrivit ministrului Chiril Gaburici, respectivele drumuri sunt aşteptate de cetăţenii de pe întreg teritoriul ţării. Odată cu finalizarea construcţiei lor, antreprenorii din teritoriu vor avea costuri mai mici pentru transport şi termene mai mici de realizare a comenzilor.

„Sunt drumuri care fac parte din coridoarele internaţionale de transport la nivel european. Odată cu construcţia drumului de ocolire a oraşului Comrat, va fi fluidizat traficul din localitate. Mai ales în condiţiile în care, începând cu anul 2019, în regiune îşi va începe activitatea şi o hală de producere din cadrul Zonei Economice Libere, care va angaja peste 1000 de persoane”, a spus Chiril Gaburici.

Timpul planificat pentru finalizarea lucrărilor este de 36 luni şi 12 luni este perioada de notificare a defecţiunilor. Compania turcă a mai realizat contracte în Republica Moldova, cu un volum de lucrări de 50 km de drum.

Contractele sunt parte a Programului din Sectorul Drumurilor, realizat cu suportul financiar al Băncii Europene de Investiţii.
Similare
RECOMANDĂRI