O familie din Cantemir a ajuns la spital după ce s-a încălzit la sobă
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

O familie din Cantemir a ajuns la spital după ce s-a încălzit la sobă

Trei persoane dintre care şi un copil s-au intoxicat cu monoxid de carbon după ce au utilizat soba din gospodărie. Cazul a avut loc pe 19 ianuarie în localitatea Bobocica din raionul Cantemir.

Potrivit primelor investigaţii familia a încălzit soba, iar din cauza gazului toxic emanat, aceştia au avut nevoie de îngrijiri medicale. Un bărbat în vârstă 44 de ani, o femeie în vârstă de 38 de ani, dar şi copilul acestora, un băiat de doar 3 ani au fost spitalizaţi după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon. Viaţa persoanelor este în afara pericolului.

În acest context Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă atenţionează repetat oamenii despre riscurile exploatării surselor de încălzire defecte şi a sobelor neverificate. Din cauza fisurilor sau a coşului de fum defecte, oamenii se pot intoxica cu monoxid fără de a conştientiza sursa de intoxicaţiei.

Monoxidul de carbon nu are miros, nici culoare, iar din această cauză, mulţi oameni se adresează prea târziu după ajutor. Pompierii îndemnă persoanele să fie foarte prudente şi să aerisească cât mai des încăperile, iar pe noapte focul din sobe trebuie stins.
Similare
RECOMANDĂRI