O femeie cu complicaţie la nivelul rinichilor, adusă la Chişinău cu un echipaj SMURD
Sursa foto:dse.md Vizualizari:

O femeie cu complicaţie la nivelul rinichilor, adusă la Chişinău cu un echipaj SMURD

O femeie în vârstă de 63 de ani originară din municipiul Bălţi a avut nevoie de asistenţa Serviciului Mobil Urgent de Reanimare şi Descarcerare din nordul ţării pentru a fi transportată în siguranţă la Institutul de Medicină Urgentă din capitală. Operaţiunea a avut loc în după amiaza zilei de 25 mai.

Potrivit medicilor pacienta suferea de o complicaţie la nivelul rinichilor, în urma diabetului, iar pentru a fi evitate alte riscuri aceasta necesita îngrijiri suplimentare.

Un echipaj terestru SMURD din cadrul Detaşamentului regional căutare salvare nr.1 a preluat pacientă şi a transportat-o în siguranţă prin intermediul ambulanţei de terapie intensivă de tip C1 la Chişinău. Pe parcursul drumului femeia a beneficiat de îngrijirile necesare, fără de a se acutiza stare de sănătate. În capitală aceasta a fost preluată de medicii Institutului de Medicină Urgentă pentru ulterioare îngrijiri.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă de la începutul anului 2020 în Republica Moldova au avut loc 11 intervenţii SMURD pentru transportarea pacienţilor, dintre care 4 terestre şi şapte aero-medicale.
Similare
RECOMANDĂRI