Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

O maşină cu frigidere pentru transportul sângelui a fost dăruită Institutului Oncologic

O donaţie pe patru roţi va salva vieţi în Republica Moldova. De azi înainte, sângele va fi transport la bolnavii de cancer mult mai repede, dar şi în condiţii mai bune. Asta se va întâmpla cu ajutorul unei maşini dotate cu mai multe containere frigorifice, oferită Institutului Oncologic. Valoarea donaţiei depăşeşte 30 de mii de euro.

Cu ajutorul acestei maşini, componentele de sânge necesare Institutului Oncologic vor fi transportate în condiţii bune, de câte ori va fi nevoie.
 
Timpul de recoltare şi transportare este factorul decisiv în realizarea unei transfuzii de sânge calitative, care să salveze multe vieţi omeneşti. Autorităţile din sănătate spun că acum conducătorii instituţiilor medicale din ţară fac faţă destul de greu solicitărilor.
 
Maşina este dotată cu patru containere speciale pentru pastrarea sângelui. Acestea au fost donate de Asociaţia „Centru Primul Ajutor”.
 
Anual sunt transportate în jur de cinci tone de componente de sânge, care salvează viaţa pacienţilor internaţi la Institutul Oncologic.
Similare
RECOMANDĂRI