Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

O tânără din Bălţi decorează căni şi farfurii pentru cei pasionaţi de lucruri handmade

Cu un pic de fantezie şi răbdare, orice lucru neînsemnat poate deveni un obiect de artă. O demonstrează o tânără din Bălţi care decorează căni şi farfurii pentru cei pasionaţi de tot ceea ce înseamnă handmade. Fiecare lucrare este unică în felul ei şi poate fi decorată cu flori, animăluţe sau chiar portretul destinatarului.

Fiind în concediul de îngrijire a copilului, Ludmila a început să-şi dezvolte pasiunea pentru confecţionarea diferitor obiecte din polimer. De la coroniţe, bijuterii, acum ea decorează farfurii şi căniţe.

LUDMILA ŞULGA, meşter artizan: „Din aşa căniţe puţini beau, din păcate. Desigur, din cele pentru copii, micuţii beau. Le place, e distractiv pentru ei. Dar cele cu flori sau cu portrete sunt puse pe un raft pentru a fi admirate. E regretabil desigur, aş dori să fie folosite.”

 Pentru decorarea unei căniţe, Ludmila are nevoie de patru zile. Pentru că numărul comenzilor este în creştere, tânăra se gândeşte să-şi extindă micul său atelier.

LUDMILA ŞULGA, meşter artizan: „Având în vedere faptul că şi cererea creşte, cred că voi avea nevoie şi de o persoană care să mă ajute, pentru că sunt solicitate aceste suvenire, oamenilor le plac, le caută, află tot mai mulţi şi nu mă pot plânge.”

 Majoritatea comenzilor ajung la Chişinău. Preţul unei căni decorate oscilează între 280 şi 800 de lei, în funcţie de complexitatea ornamentelor. În perioada sărbătorilor de iarnă sunt foarte solicitate jucăriile din polimer  pentru brad.
Similare
RECOMANDĂRI