Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

O tânără din Republica Moldova este avocat la un prestigios cabinet din Lyon

Visele pot deveni realitate dacă pe lângă ele este şi multă trudă. A demonstrat asta si o tânără din Republica Moldova care şi-a făcut studiile în Franţa, iar acum este avocat într-un renumit cabinet din Lyon. Drumul nu a fost uşor. Emoţii, perseverenţă şi examene grele. Dar a reuşit să treacă barierele şi cu susţinerea familiei.

În urmă cu şapte ani, Alexandrina Macari a păşit timidă şi cu multe aspiraţii pe pâmânt francez. Proaspătă absolventă a unui liceu din satul Mândreşti, Alexandrina a ales Franţa pentru a-şi continua studiile. A vrut să-şi demonstreze că este posibil să-ţi îndeplineşti visul pentru o carieră de succes chiar dacă vii dintr-un sătuc din Republica Moldova.

Drumul spre succes nu a fost deloc uşor - şase luni a făcut lecţii, şase luni stagiu într-o firmă, iar alte şase luni stagiu într-un cabinet de avocatură. Acolo a şi rămas să activeze la solicitarea şefilor ei. La începutul acestei luni, tânăra avocată Alexandrina Macari a depus jurământul.

A reuşit să-şi atingă scopul şi datorită familiei, care o susţine în toate proiectele.

Îi este dor de Republica Moldova şi nu exclude că într-o bună zi ar putea reveni acasă.

Alexandrina Macari vrea ca Republica Moldova să prospere, dar pentru asta cetăţenii trebuie să înceapă să gândească altfel.

Tânăra avocată are şi un mesaj pentru toţi cei care sunt la început de drum.
Similare
RECOMANDĂRI