Operaţiunea „Tulburel'': Câţi şoferi au fost prinşi în stare de ebrietate la volan în luna octombrie
Sursa foto:IGP Vizualizari:

Operaţiunea „Tulburel'': Câţi şoferi au fost prinşi în stare de ebrietate la volan în luna octombrie

Toată luna octombrie, pe teritoriul ţării, s-a desfăşurat Campania „Tulburel”, care a avut drept scop consolidarea eforturilor comune în vederea sensibilizării publicului larg asupra importanţei soluţionării problemelor legate de consumul de alcool, sporirea gradului de conştientizare a populaţiei, în special a tinerilor cu privire la efectele dăunătoare ale consumului de alcool, informează IGP.

Potrivit informaţiilor prezentate de poliţia Republicii Moldova, în această perioadă, în traficul rutier au fost depistaţi în stare de ebrietate la volan peste 500 de şoferi. Peste 400 dintre aceştia erau în stare de ebrietate avansată, fiind ridicate 345 de unităţi de transport şi duse la parcările specializate.
Au fost sancţionate 40 de persoane care au comercializat băuturi alcoolice contrafăcute, iar 9 procese-verbale au fost întocmite celor care au vândut băuturi alcoolice minorilor.
În acelaşi timp, 574 de persoane au fost documentate pentru că au consumat produse alcoolice în locuri interzise, iar peste 3 mii de posesori de arme au fost informaţi despre riscul folosirii ei în stare de ebrietate.
Similare
RECOMANDĂRI