Otaci: Executivul a alocat bani pentru familiile din blocul aferent celui care s-a prăbuşit
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Otaci: Executivul a alocat bani pentru familiile din blocul aferent celui care s-a prăbuşit

Cabinetul de miniştri a decis astăzi alocarea a circa 7 milioane de lei din Fondul de rezervă al Guvernului pentru despăgubirea valorii locuinţelor familiilor din blocul aferent celui care s-a prăbuşit în oraşul Otaci, raionul Ocniţa.

Prim-ministrul Maia Sandu a precizat că aceste mijloace financiare sunt destinate familiilor pentru procurarea locuinţelor, dat fiind faptul că blocul locativ în care locuiau până acum, deşi nu s-a prăbuşit, este într-o stare avariată şi prezintă pericol pentru viaţa locatarilor.

Totodată, Guvernul a mai aprobat deblocarea a 144 mii de lei din bugetul Agenţiei Rezerve Materiale din subordinea Ministerului Afacerilor Interne pentru procurarea produselor alimentare în scopul asigurarării familiilor sinistrate în urma prăbuşirii blocului de locuit din oraşul Otaci.

Amintim că în data de 19 iunie, o scară cu 12 apartamente dintr-un bloc de locuit din Otaci s-a prăbuşit, iar salvatorii au evacuat în mod de urgenţă 46 de oameni, reuşind să prevină o tragedie.  Întregul bloc a fost, ulterior, demolat. 
 

VIDEO. UPDATE/ Bloc de locuit, prăbuşit la Otaci: Salvatorii verifică dacă sub ruine nu sunt oameni

 


VIDEO, FOTO. Cauzele prăbuşirii blocului cu 9 etaje de la Otaci. Locatarii au făcut modificări neautorizate


 
Similare
RECOMANDĂRI