Până în 2021, în Cantemir va fi construită o staţie modernă de epurare şi un sistem de canalizare pentru apele uzate
Sursa foto:simbol Vizualizari:

Până în 2021, în Cantemir va fi construită o staţie modernă de epurare şi un sistem de canalizare pentru apele uzate

Şase milioane de euro vor fi alocate de către Uniunea Europeană şi Agenţia Austriacă pentru Dezvoltare pentru realizarea proiectului “Consolidarea infrastructurii de alimentare cu apă şi canalizare în zonele rurale axată pe evacuarea în siguranţă a apelor uzate în oraşul Cantemir”.

Proiectul prevede construcţia unei staţii moderne de epurare a apelor uzate, construcţia unui sistem de colectare şi canalizare a apelor uzate pe o distanţă de circa 12 km, inclusiv staţii de pompare. De asemenea, va fi optimizat sistemul existent de alimentare cu apă şi vor fi dezvoltate capacităţile operatorului economic ce oferă servicii în acest sens.

În acest sens, astăzi, 8 octombrie a fost semnat un Acord de Cooperare dintre Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, Agenţia Austriacă pentru Dezvoltare şi autorităţile locale din oraşul Cantemir.

”Este un proiect de dezvoltare regională ce va îmbunătăţi condiţiile de sanitaţie pentru circa 2500 de persoane din oraşul Cantemir şi va crea un mediu sigur de epurare a apelor uzate. Activităţile proiectului corespund obiectivelor Guvernului de alimentare cu apă şi sanitaţie a localităţilor din ţară. Mulţumim partenerilor pentru susţinerea şi deschiderea în cooperare”, a declarat în cadrul ceremoniei de semnare a Acordului ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, Nicolae Ciubuc.

Şeful Biroului Agenţiei Austriece pentru Dezvoltare în Chişinău, Alexander Karner şi-a reconfirmat disponibilitatea de a susţine ţara noastră în contextul acţiunilor comune prevăzute de Strategia bilaterală de cooperare a Austriei cu Republica Moldova pentru perioada 2016-2020.

La rândul lor, autorităţile publice locale din oraşul Comrat au comunicat că oamenii aşteaptă cu nerăbdare realizarea unui proiect planificat încă în perioada anilor 90.

Semnatarii documentului au confirmat că vor depune eforturi ca activităţile proiectului să deruleze în timp şi să nu fie admise întârzieri de lucrări.

Proiectul urmează a fi finalizat în anul 2021.

Similare
RECOMANDĂRI