Până la data de 10 aprilie transportul public va fi gratuit în Chişinău
Vizualizari:

Până la data de 10 aprilie transportul public va fi gratuit în Chişinău

Primăria municipiului Chişinău informează că transportul public gratuit va dura pe o durată de 15 zile, până la data de 10 aprilie, inclusiv.

Potrivit Moldpres, decizia a fost aprobată miercuri, 25 martie, de Comisia pentru situaţii excepţionale a municipiului Chişinău, ca urmare a stabilirii măsurii enunţate de către autoritatea naţională de profil.

Activitatea troleibuzelor şi autobuzelor de linie fără taxatori are drept scop minimizarea contactului dintre cei care eliberează bilete de călătorie şi pasageri şi, respectiv, stoparea infectării cu virusul de tip nou.  

Totodată, programul de activitate al transportului public din capitală continuă să fie organizat în regim restricţionat: între orele 05:30-10:00 dimineaţa şi între orele 16:00 - 20:00, seara.

Ulterior, municipalitatea va prezenta Comisiei naţionale pentru situaţii excepţionale informaţia despre pierderile suportate timp de 15 zile, în urma transportării gratuite a călătorilor, cu solicitarea ca aceste cheltuieli să fie compensate din sursele Fondului de Rezervă al Guvernului.

Similare
RECOMANDĂRI