Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Parcul Valea Morilor din Chişinău s-a transformat în acest weekend într-o mică piaţă de fructe

Câţiva producători autohtoni din mai multe regiuni ale Republicii Moldova au umplut tarabele cu struguri, prune, mere şi afine. Agricultorii spun că nu au unde să-şi vândă marfa şi nu le rămâne nimic altceva decât să participe la astfel de târguri, oragnizate în zonele aglomerate din oraşe.

Nina Fărâmă este profesor de clasele primare la o şcoală din Nisporeni. Salariul de învăţătoare nu-i ajunge să-şi întreţină familia, aşa că, pe lângă activitatea didactică, se ocupă şi cu agricultura.
 
Veronica Gratii are o livadă de peste şase hectare de prune la Negreşti, raionul Străşeni. Femeia spune că în ultimii ani a fost destul de greu pentru familia ei să-şi vândă producţia.

Oamenii care au trecut prin Valea Morilor au rămas încântaţi când au văzut iarmarocul şi nu au ezitat să-şi umple sacosele cu bunătăţi, mai ales că şi preţurile sunt accesibile. Un kilogram de struguri poate fi cumpărat cu 10 lei, iar prunele cu 5 lei.

Organizatoarea târgului spune că s-a inspirat din ţările europene, acolo unde târgurile se organizează în locuri publice aglomerate.
 
Organizatorii îşi propun ca acest târg să devină o tradiţie. 
Similare
RECOMANDĂRI