Parlamentul a ratificat Protocolul Opţional la Convenţia Organizaţiei Naţiunilor Unite privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Parlamentul a ratificat Protocolul Opţional la Convenţia Organizaţiei Naţiunilor Unite privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi

Parlamentul a ratificat, în şedinţa plenară de astăzi, Protocolului Opţional la Convenţia Organizaţiei Naţiunilor Unite privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi.

Prin ratificarea acestui protocol  Republica Moldova îşi reafirmă poziţia privind respectarea drepturilor persoanelor cu dizabilităţi în toate domeniile, inclusiv social, economic, cultural, sănătate, educaţie, informare şi comunicare.

Documentul reglementează competenţa Comitetului pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi privind procedura de primire şi analiză a comunicărilor de la sau în numele persoanelor sau grupurilor de persoane, care susţin că sunt victime ale încălcării drepturilor persoanelor cu dizabilităţi, de către un stat parte a Convenţiei ONU, şi stabileşte procedura clară de examinare a plângerilor individuale.

Ratificarea Protocolului Opţional nu implică costuri suplimentare, respectiv nu sunt necesare cheltuieli de la Bugetul de stat. Republica Moldova a ratificat Convenţia ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi în anul 2010. În prezent Protocolul Opţional a fost semnat de 94 de state şi ratificat de către 100 de state.

Similare
RECOMANDĂRI