Pasagerii vor fi ghidaţi de taxatori pe durata pilotării sistemului de taxare electronică
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Pasagerii vor fi ghidaţi de taxatori pe durata pilotării sistemului de taxare electronică

Pe durata pilotării sistemului de taxare electronică în transportul public din Chişinău, pasagerii vor putea plăti pentru călătorie atât cumpărând bilete de la taxator, cât şi cu cardul. Pe lângă obligaţiile de serviciu pe care le aveau până acum, taxatorii vor ghida pasagerii pentru o acomodare mai uşoară la această nouă experienţă, a declarat directorul Regiei Transport Electric Chişinău, Dorin Ciornîi, solicitat de IPN.

RTEC poartă discuţii cu agentul economic care va instala dispozitivele de taxare electronică. Săptămâna viitoare, urmează să aibă loc o şedinţă la Primărie, la care se va decide ruta pe care va fi pilotat sistemul de taxare electronică şi numărul de echipamente instalate în unităţile de transport de pe această rută.

Dorin Ciornîi nu a putut spune cât va dura montarea dispozitivelor de taxare electronică, dar a precizat că, în conformitate cu decizia autorităţilor locale, testarea trebuie să înceapă la 1 ianuarie 2021.

Pasagerii, ca şi până acum, vor intra şi coborî din troleibuz pe toate uşile, pentru a nu crea aglomeraţii la uşa din faţă, mai ales în orele de vârf.

Directorul adjunct al PUA, Vitalie Copaci, a spus şi el că, deocamdată, se cunoaşte doar data implementării proiectului. Detaliile urmează să fie discutate la o şedinţă la Primărie, a cărei dată încă nu a fost stabilită.

Regiile municipale de transport public vor testa, timp de şase luni, sistemul de taxare electronică în unităţile de transport. La etapa de pilotare, va fi aplicată taxarea electronică pe câte o rută de troleibuz şi autobuz, iar Regia Transport Electric Chişinău şi Parcul Urban de Autobuze vor încheia contracte cu prestatorii de servicii de taxare electronică. Testarea, în regim de pilotare, prevede instalarea echipamentului necesar şi instruirea angajaţilor regiilor municipale de transport public.
Similare
RECOMANDĂRI