Patru cărţi de identitate falsificate, identificate în PTF Leuşeni
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Patru cărţi de identitate falsificate, identificate în PTF Leuşeni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Direcţiei regionale Vest efectuează cercetări pe numele a patru conaţionali asupra cărora au fost depistate câte o carte de identitate românească, toate cu semne vizibile de falsificare. Incidentele au fost consemnate la data de 8 şi 9 septembrie curent, în punctul de trecere Leuşeni, pe sensul de ieşire din Republica Moldova.

Cei patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 39 de ani, s-au prezentat la controlul de frontieră la intervale de câteva ore unul de altul. Aceştia erau în calitate de pasageri ale unor curse spre Europa. Astfel, în conformitate cu analiza de risc, poliţiştii de frontieră au dispus efectuarea unor controale suplimentare. În rezultatul acestora, în bagajele persoanele au fost depistate cele patru cărţi de identitate cu însemnele autorităţii competente din România. Documentele erau eliberate pe numele fiecărui posesor, însă, după primele verificări cu tehnica specială din dotare s-a observat că acestea nu corespundeau unui act autentic.

La audieri, doar doi, dintre cei patru, au recunoscut că şi-au perfectat actele prin intermediari pentru a se putea angaja mai uşor la muncă în străinătate. 

Pe numele celor patru cetăţeni au fost întocmite  procese verbale de constatare. Actele au fost  transmise către laboratorul criminalistic, din cadrul IGPF, pentru stabilirea legalităţii documentelor. Ulterior, se va stabili încadrarea juridică a faptelor şi atragerea la răspundere a persoanelor implicate.

Similare
RECOMANDĂRI