Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Patru milioane şi jumătate de lei pentru cele 20 de familii care au rămas fără apartamente după incediul produs recent din sectorul Buiucani

Autorităţile municipiului Chişinău vor aloca patru milioane şi jumătate de lei pentru cele 20 de familii care au rămas fără apartamente după incediul produs recent la mansarda blocului de pe strada Ion Pelivan. Consiliul Municipal a decis azi, să le ofere câte nouă mii de lei pentru fiecare metru pătrat al apartamentelor distruse. Pentru a beneficia de acest ajutor financiar, sinistraţii trebuie să-şi de-a acordul în scris. Însă unii dintre ei spun că autorităţile oferă prea puţini bani pentru a-şi cumpăra o locuinţă.

Potrivit deciziei Consiliului Municipal, fiecare dintre familiile sinistrate ar urma să beneficieze de aproximativ două sute de mii de lei, în condiţiile în care apartamentele mistuite de flăcări aveau o suprafaţă de cel mult 30 de metri pătraţi.

Cele 20 de famili care au rămas fară acoperiş deasupra capului în prag de iarnă, sunt găzduite de rude sau în caminele oferite temporar de primărie. Deja de două săptămâni persoanele sinistrate aşteaptă decizia autorităţilor.
Unii dintre cei care au rămas fără apartamente sunt nemulţumiţi de sumele prea mici alocate de autorităţile locale. Ei spun că nu-şi vor putea procura cu aceşti bani nici cel mai modest apartament.

Persoanele care au rămas fără locuinţă în urma incendiului, vor primi şi câte 50 de mii de lei pentru a-şi procura mobilă. Autorităţile au deschis şi conturi bancare pentru cei care vor să susţină financiar familiile sinistrate. Potrivit specialiştilor, după incendiu, mansarda nu mai poate fi refăcută. În aceste condiţii ar urma să fie reconstruit doar acoperişul blocului.  Incendiul pe strada Ion Pelivan  s-a produs pe 23 octombrie, iar la stingerea lui au participat peste 70 de pompieri cu 11 autospeciale.
 
Similare
RECOMANDĂRI