Patru poliţişti de frontieră şi un transportator, puşi sub învinuire
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Patru poliţişti de frontieră şi un transportator, puşi sub învinuire

Procuratura Anticorupţie le-a înaintat învinuirea celor cinci figuranţi, reţinuţi la finele săptămânii trecute în cadrul unui dosar iniţiat pe faptul coruperii active, coruperii pasive şi traficului de influenţă.

De asemenea, la demersul procurorilor, unul dintre poliţiştii de frontieră a fost plasat în arest preventiv pentru o lună, iar ceilalţi trei angajaţi ai Poliţiei de Frontieră şi un transportator de pasageri şi colete – au fost plasaţi în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

În cadrul acţiunilor de urmărire penală şi măsurilor speciale de investigaţii a fost documentată activitatea ilegală a mai multor angajaţi ai Poliţiei de Frontieră care din primăvara acestui an şi până în prezent, ar fi pretins şi primit sume cuprinse între 50 şi 700 de euro de la mai mulţi transportatori ilegali de pasageri şi colete.

În schimbul acestor sume, poliţiştii de frontieră ar fi favorizat trecerea autovehiculelor ce transportau pasageri şi colete, fără a dispune verificările impuse de lege, precum şi a nu-i plasa în autoizolare la intrare în Republica Moldova.

O parte dintre învinuiţi şi-au recunoscut vina şi conlucrează cu organul de urmărire penală.
Similare
RECOMANDĂRI