Patru universităţi din R. Moldova vor preda antreprenoriatul în IT
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Patru universităţi din R. Moldova vor preda antreprenoriatul în IT

În anul de învăţământ 2021-2022, cu suportul proiectului TEKWILL, în patru universităţi din Chişinău, Bălţi, Comrat şi Cahul, care predau tehnologii informaţionale (IT) sau domeniile conexe, va fi predat antreprenoriatul – una dintre direcţiile de investiţii ale proiectului, cu suportul partenerilor de dezvoltare ai Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) şi Suedia.

„Considerăm că promovarea culturii antreprenoriatului poate genera rezultate pozitive, dacă este corelată cu educarea tinerilor şi dezvoltarea competenţelor conexe. Integrarea unui curs dedicat în domeniu este mai mult decât o necesitate pentru viitorii specialişti, aşa cum universităţile din Moldova se confruntă cu diverse provocări legate de schimbare sau performanţă. Ne dorim ca studenţii să înveţe mai multe despre antreprenoriat, să aducem schimbare de viziuni,  cunoştinţe şi abilităţi, pentru susţinea dezvoltării unei economii digitale”, a explicat Ana Chiriţa, directorul proiectului TEKWILL, potrivit Moldpres.

Din luna octombrie a acestui an, 40 de studenţi vor beneficia de cunoştinţe şi ghidaj antreprenorial în cadrul proiectului. Cursul este implementat cu scopul de a fi integrat în programul educaţional de bază şi certificat în diploma de licenţă.

Proiectul pilot va fi implementat în parteneriat cu Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM).

„Startup Academy”, parte a programului Startup Moldova, este o iniţiativă educaţională dedicată actualilor şi potenţialilor antreprenori, care este dezvoltată în cadrul Proiectului TEKWILL, cu suportul USAID şi a Suediei. Obiectivul de bază al Proiectului „Tekwill”, în calitatea sa de platformă dedicată progresului sectorului IT, este de a asigura un impact major asupra dezvoltării economice a R. Moldova prin îmbunătăţirea capacităţilor antreprenoriale şi educaţionale ale membrilor societăţii, precum şi a potenţialului de cercetare şi dezvoltare al instituţiilor de învăţământ superior, în conformitate cu cererea de pe piaţa IT.
 
Similare
RECOMANDĂRI