Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

PD vrea să construiască într-un an, în Chişinău, o arenă multifuncţională

Partidul Democrat îşi propune să construiască în Chişinău o arena polivalentă cu o capacitate de 5000 de locuri. Proiectul ambiţios a fost prezentat astăzi şi ar urma să fie realizat într-un an. Arena Chişinău va fi construită în parteneriat public-privat şi se va întinde de 10 hectare.

Aşa ar urma să arate Arena Chişinău. Proiectul a fost realizat de experţii de la Guvern. Cu o capacitate de 5000 de locuri pe scaune şi 1200 de locuri de parcare, arena ar urma să găzduiască diferite evenimente sportive, conferinţe, expoziţii sau concerte.

Conform proiectului, construcţia va putea găzdui o piscină olimpică, dar şi terenuri de tenis – totul pe o suprafaţă de 10 hectare. Arena ar urma să fie construită la Stăuceni. O parte din banii necesari sunt prevăzuţi în bugetul de stat, restul sumei va fi pe cheltuiala investitorului străin.

Pentru a începe construcţia arenei Chisinau, este necesar ca decizia să treacă prin Guvern şi Parlament, iar apoi să fie organizată o licitaţie internaţională pentru desemnarea firmei care va construi obiectivul.
 
Similare
RECOMANDĂRI