Pe 15 august expiră primul termen de achitare a impozitului pe imobil 2019
Sursa foto:calm.md Vizualizari:

Pe 15 august expiră primul termen de achitare a impozitului pe imobil 2019

Pe 15 august 2019 expiră primul termen de achitare a impozitului pe bunurile imobiliare, conform art. 282 alin. (1) din Codul fiscal.

Onorarea obligaţiei fiscale se face cu Avizul de plată a impozitului pe bunurile imobiliare direct la oficiile poştale, instituţii bancare; prin serviciul guvernamental de plăţi electronice www.mpay.gov.md sau prin: https://servicii.fisc.md/fisaimobilului.aspx cu log-ările semnăturii digitale/mobile.

Scutirea la impozitul pe imobil se acordă persoanelor de vârstă pensionară, în temeiul art. 283 din Codul fiscal, conform Anexei (380 mii lei din valoarea estimată în scopul impozitării a imobilului - domiciliu).

La expirarea termenelor de plată, în cazul neachitării benevole a impozitului dat, obligaţia fiscală restantă va fi încasată, în mod forţat, prin intermediul executării silite.

Cetăţenii care admit restanţe la plata impozitului pe bunurile imobiliare, pot fi sancţionaţi prin penalităţi, măsuri de executare silită, inclusiv prin sechestrarea bunurilor private (conform prevederilor art. 228 din Codul fiscal).

Pentru mai multe informaţii, contribuabilii se pot adresa la sediul Direcţiei de colectare a impozitelor şi taxelor locale, din str. 31 August 1989, 63A (acces din str. Armenească).

Pentru siguranţa şi protecţia datelor cu caracter personal,  avizele de plată pot fi eliberate la sediul direcţiei, la prezentarea actului de identitate sau a împuternicirii legale.

Similare
RECOMANDĂRI