Pe traseele din R. Moldova ar putea fi instalate sisteme de cântărire în mişcare a camioanelor
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Pe traseele din R. Moldova ar putea fi instalate sisteme de cântărire în mişcare a camioanelor

Reprezentanţii Administraţiei de Stat a Drumurilor (ASD) şi Ministerului Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale au efectuat recent o vizită de lucru în Cehia, în cadrul Programului „Schimb de experienţă, dezvoltarea capacităţilor şi implementarea studiilor pentru sistemele de cântărire în mişcare”.

Drumarii au avut şi o întâlnire cu reprezentanţii Ministerului ceh al Industriei şi Comerţului, companiei “Smartplan”, care a prezentat studiul “Evaluarea fezabilităţii, aplicării sistemelor de cântărire în mişcare (WIM – weight in motion) în Republica Moldova”.

Delegaţia a vizitat compania cehă “Cross Zlin”, unde a fost prezentat procesul de monitorizare a sistemului de cântărire în mişcare şi cel de asamblare a dispozitivelor, precum şi inspectarea staţiilor în patru locaţii. Funcţiile sistemului de cântărire în mişcare includ măsurarea dimensiunii vehiculului, detectarea roţilor duble şi multiple, clasificarea extinsă a vehiculelor şi măsurarea vitezei acestora, afişarea informaţiilor personalizate cu mesaje variabile, timpul de călătorie şi studiul direcţional, colectarea taxelor în funcţie de greutatea reală a vehiculului şi altele, relatează Moldpres.

„Pentru implementarea cu succes a unui sistem WIM în Republica Moldova, este recomandată selectarea a cinci locaţii corespunzătoare pentru instalarea cântarelor. Ulterior, în cadrul acestor locaţii se vor efectua măsurări şi studii pentru a alege locul optim pentru instalarea staţiilor, luând în considerare avantajele şi dezavantajele fiecărui amplasament. Cele mai potrivite locaţii sunt drumurile recent reabilitate, pentru a asigura protejarea celor mai valoroase investiţii”, indică ASD.

Vizita în Cehia a fost desfăşurată în contextul implementării de către ASD a proiectului platformei tehnologiilor inteligente de trafic INVIPO cu extinderea sistemului prin adăugarea componentei de cântărire în mişcare a transportului auto de mare tonaj.

Similare
RECOMANDĂRI