Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Pecheziţii în cazul sumei mari de bani, găsită într-un camion la vama Leuşeni

Serviciul Vamal al Republicii Moldova a făcut mai multe pecheziţii în cazul sumei mari de bani, găsită într-un camion, în noaptea de Paşti, la vama Leuşeni. În unele spaţii aparţinând unor suspecţi în acest caz s-au descoperit cantităţi importante de ambalaje pentru confecţionarea pachetelor de ţigări. Cei un milion şi jumatate de Euro au fost revendicaţi de un om de afaceri basarabean, care trăieşte în Marea Britanie.

Ofiţerii Serviciului Vamal au efectuat până acum 13 percheziţii, inclusiv la câteva depozite deţinute de suspecţi în acest caz. Au fost găsite circa 80 de tone de ambalaj pentru pachetele de ţigări, care erau acoperite cu hârtie de ambalaj pentru bomboane.

Potrivit Serviciului Vamal, în acest mod, bănuiţii sperau să mascheze ambalajele şi să le ascundă de controlul vamal când le scot ilegal din ţară pentru a le duce în Uniunea Europeană. Vă amintim că, pe 18 aprilie, oamenii legii au descoperit peste 1,5 milioane de euro, nedeclaraţi, într-un camion, la Vama Leuşeni.

Ulterior, şoferul vehiculului a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Pe 12 mai, omul de afaceri Adriano Dulgher, un basarbean care trăieşte în Marea Britanie, a declarat că banii consfiscaţi îi aparţin. Dulgher spune că urma să declare suma în aceeaşi noapte, dar nu a reuşit să ajungă la timp din cauza restricţiilor de circulaţie impuse de pandemie.

Potrivit procurorilor, Adriano Dulgher a fost audiat în calitate de bănuit, în acest caz. Astăzi, deputatul Vasile Năstase de la Platforma DA a spus că va solicita instituţiilor de drept din Marea Britanie să investigheze acest caz.
Similare
RECOMANDĂRI