Permis cumpărat cu 300 euro, depistat de poliţiştii de frontieră la un tânăr ucrainean
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Permis cumpărat cu 300 euro, depistat de poliţiştii de frontieră la un tânăr ucrainean

O documentare penală riscă un cetăţean al Ucrainei, pe faptul deţinerii a unui permis de conducere falsificat. Deşi bărbatul afirmă că în Europa a fost oprit de poliţie şi la prezentarea acestui document nu a avut probleme, totuşi poliţiştii de frontieră l-au informat despre prezenţa indicilor clari de falsificare. Incidentul a avut loc în după amiaza zilei de ieri, 23 iulie, în punctul de trecere a frontierei Cahul.

Pe sensul de ieşire din R. Moldova s-a prezentat în calitate de pasager al unei maşini de ocazii, cetăţeanul Ucranei în vârstă de 19 ani.Conform analizei de risc, poliţiştii de frontieră l-au supus controlului de nivelul II, ceea ce presupune o verificare suplimentară. Ca rezultat, în portmoneul personal a fost depistat un permis de conducere, care ar fi eliberat de autorităţile cehe.  Verificarea amănunţită cu ajutorul tehnicii din dotare s-a constatat că acesta este falsificat. 

La audieri, cetăţeanul a comunicat că pe internet a identificat o persoană care contra sumei de 300 de euro şi-a perfectat un permis de conducere european.

Documentul falsificat a fost ridicat şi transmis spre expertiză, iar poliţiştii de frontieră din Direcţia regională SUD continuă cercetărilor sub toate aspectele legale.

Similare
RECOMANDĂRI