Peste 100 de persoane au decedat în cele aproximativ 800 de accidente rutiere produse în R. Moldova. Cauza principală, viteza ridicată
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Peste 100 de persoane au decedat în cele aproximativ 800 de accidente rutiere produse în R. Moldova. Cauza principală, viteza ridicată

De la începutul anului, 114 oameni au murit şi 903 au fost răniţi în urma celor 799 de accidente rutiere comise din cauza neadaptării limitei de viteză stabilită pe fiecare sector de drum. Informaţia a fost făcută publică într-un comunicat de presă al Inspectoratului Naţional de Securitate Publică (INSP), citat de IPN.

„Ignorarea intenţionată de unii şoferi a respectării limitei de viteză” este principala cauză care a determinat majoritatea deceselor şi traumatizărilor.

Angajaţii INSP au documentat pe parcursul zilei de ieri, 23 noiembrie, cel puţin două cazuri în sudul R. Moldova. Un şofer de 33 de ani a fost fixat de radar cu 119 km/h prin oraşul Cimişlia, iar altul, de 34 de ani, cu 108 km/h prin oraşul Cahul. Ambii conducători auto au fost sancţionaţi de inspectorii Direcţiei de patrulare Sud cu câte 1800 de lei şi 5 punte de penalizare.

În ajunul sezonului rece, INSP a făcut un apel către şoferi să respecte recomandările pentru condiţiile meteo specifice anotimpului – de a nu depăşi limita de viteză; de a adapta permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic; de a aborda curbele uşor, păstrând o viteză redusă şi uniformă; de a păstra o distanţă de siguranţă faţă de autovehiculul care circulă în faţă.

Similare
RECOMANDĂRI