Peste 14 mii de euro au fost colectaţi în urma Hospice Bike Tour 2019
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Peste 14 mii de euro au fost colectaţi în urma Hospice Bike Tour 2019

16 biciclişti amatori au participat, de pe 14 până pe 18 iunie, la cursa de 700 de kilometri dintre Chişinău şi Braşov #HospiceBikeTour2019. Traseul a inclus mai multe locaţii; Chişinău – Iaşi – Gura Humorului – Lacul Bicaz – Miercurea Ciuc – Braşov, trecând pe lângă locuri precum Pietrele Doamnei, coborând pe versantul drept al lacului Izvorul Muntelui şi parcurgând al treilea cel mai frumos drum montan din România – Transrarăul.

Participanţii au încurajat donaţiile pentru susţinerea serviciilor de îngrijire paliativă în regiunile din Republica Moldova. Dintre cei 16 participanţi, 13 au ajuns până la finalul cursei, pe când 3 s-au alăturat pentru primii 160 de Kilometri ce despart Chişinăul de Iaşi. Deşi, majoritatea cicliştilor au fost din Moldova, unul dintre participanţi a venit din SUA să susţină această cauză nobilă, iar altul a venit pentru cursă din România.

Datorită susţinerii participanţilor, donatorilor şi a sponsorilor, au fost colectaţi peste 14 mii de euro, bani care vor fi utilizaţi pentru dezvoltarea Reţelei Naţionale de Servicii de Îngrijire Paliativă în Republica Moldova. Toate detaliile pot fi găsite pe pagina Hospices of Hope Moldova.

Startul s-a dat din faţa Ambasadei României in Republica Moldova. Cicliştii fiind susţinuţi de către ambasadorul României în Republica Moldova, cel care a şi dat startul cursei umanitare.

Evenimentul a fost realizat al treilea an consecutiv.

18 biciclişti vor pedala în scop caritabil, de la Chişinău până la Braşov

Similare
RECOMANDĂRI