Peste 16 mii de solicitări la Urgenţă timp de o săptămână. Cel mai frecvent au apelat ambulanţa pacienţii cu boli respiratorii
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Peste 16 mii de solicitări la Urgenţă timp de o săptămână. Cel mai frecvent au apelat ambulanţa pacienţii cu boli respiratorii

În perioada 04 – 10 octombrie curent, peste 16 mii de persoane au solicitat intervenţia ambulanţei. La Serviciul de Asistenţă Medicală Urgentă Prespitalicească au fost înregistrate 16664 solicitări, dintre care 5654 pe motivul urgenţelor respiratorii; 2710 urgenţe cardiovasculare; 1934 urgenţe neurologice şi 1192 urgenţe traumatologice.

Medicii de pe ambulanţă au intervenit prompt la 197 pacienţi cu accidente vasculare cerebrale şi la 41 pacienţi cu infarct miocardic. Echipele de asistenţă medicală urgentă au deservit 1687 solicitări pe motiv de infecţii respiratorii virale acute (IRVA), iar la 1785 persoane a fost stabilit diagnosticul prezumtiv – gripa.

Prin apel la 112, ambulanţa a fost solicitată sa intervină în cazul a 45 de accidente rutiere, produse pe traseele din R. Moldova, în urma cărora au suferit 52 persoane, printre care şase copii. Ulterior, 41 pacienţi cu diverse traumatisme au avut nevoie de transportare la spital pentru continuarea tratamentului.

La Serviciul de Urgenţă au mai parvenit 37 apeluri pe motivul urgenţelor toxice de diferite geneze, printre care 14 intoxicaţii cu medicamente şi 11 cu alcool. Urgenţele infecţioase au fost notate la 108 persoane.

După acordarea asistenţei medicale urgente la etapa de prespital 5877 pacienţi, printre care 1217 copii au fost transportaţi asistat în cadrul departamentelor de urgenţă al spitalelor pentru tratament specializat în condiţii de staţionar.

 
Similare
RECOMANDĂRI