Peste 300 de mii de elevi din Republica Moldova vor afla despre oportunităţile UE pentru tineri
Sursa foto:https://mecc.gov.md/ Vizualizari:

Peste 300 de mii de elevi din Republica Moldova vor afla despre oportunităţile UE pentru tineri

O Lecţie specială despre oportunităţile educaţionale şi de dezvoltare personală pentru tineri, oferite prin diverse programe finanţate de Uniunea Europeană, se desfăşoară în aceste zile în peste 1200 de şcoli din Republica Moldova. Lecţia este adresată unui număr de circa 330 de mii de elevi care învaţă în clasele din ciclul gimnazial şi cel liceal, şi este încadrată în orele de Educaţie civică şi cele de Educaţie pentru societate.

Pe post de suport didactic pentru Lecţie serveşte un Ghid metodologic, elaborat cu participarea specialiştilor de la Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării.

Acesta conţine informaţii despre Uniunea Europeană, despre valorile şi principiile constituante ale acesteia, şi - în mod special - despre programele europene destinate tinerilor.

Felul în care este utilizată şi prezentată informaţia rămâne la discreţia cadrelor didactice. Lecţia specială este a doua componentă a Campaniei naţionale de informare „UE-Moldova: Împreună mai puternici. Creăm noi oportunităţi pentru tineri!”, desfăşurată în perioada 19 septembrie - 30 noiembrie de către Delegaţia Uniunii Europene în parteneri.

Scopul campaniei e de a spori nivelul public de informare asupra oportunităţilor de educaţie, de calificare profesională şi de dezvoltare personală oferite de UE cetăţenilor Republicii Moldova de toate vârstele.
Similare
RECOMANDĂRI