Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Peste 50 de mii de vaccinuri antigripale au fost distribuite în instituţiile medicale

Paza buna trece primejdia rea. Pentru că sezonul rece bate la uşă, şi odată cu el vin şi îmbolnăvirile de gripă, autorităţile sanitare din Republica Moldova au demarat prima campanie de vaccinare. O tranşă de 50 de mii de vaccinuri a fost repartizată în toate instituţiile medicale din ţară. Prioritate la imunizare au copiii în vârstă de cel putin şase luni şi femeile însărcinate. Bătrânii vor primi vaccin antigripal din cel de-al doilea lot, despre care autoritatile sanitare nu ştiu, deocamdata, cand va fi cumparat.

Nadejda Golavaciuc şi-a ascultat medicul de familie şi şi-a vaccinat copilul împotriva gripei. Femeia a facut acelasi lucru si anul trecut, cu rezultate bune.
 
Totuşi, încă nu sunt cozi la vaccinare. La policlinica numărul 12, din sectorul Buiucani al Cisinaului, au ajuns peste 400 de doze.
 
Oamenii au păreri împărţite despre importanta vaccinariii dar, mai ales, despre efectele secundare.
 
Cel mai mult aşteaptă vaccinul antigripal persoanele de vârsta a treia.
 
Pentru a beneficia de imunizare, trebuie să vă adresaţi la medicul de familie. Procedura este gratuită. Alte 150 de mii de doze urmează să fie cumparate de Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică.
Similare
RECOMANDĂRI